Het boek ‘Reis naar het einde’ wordt vertaald in het Duits

De Heimatverein Dingden is onder de indruk van het boek ‘Reis naar het einde’ van Hubert van Hove dat deze zomer is verschenen.
Bij veel mensen in Duitsland is het bombardement van Rotterdam (1940) bekend. Van de grote razzia uit 1944 en de traumatische ervaringen van Rotterdamse dwangarbeiders in Duitsland is veel minder bekend. Het reisverhaal van Hubert van Hove speelt zich voor een groot deel af in en rondom het dorp Dingden. De Heimatverein Dingden vindt het belangrijk dat deze informatie wordt doorgegeven aan de huidige en toekomstige generatie. Daarom wordt het boek ‘Reis naar het einde’ van Hubert van Hove vertaald in het Duits.

Voorzitter Ralf Elting van de Heimatverein Dingden: ‘Ik was erg onder de indruk van het boek van je vader. Het verhaal boeide mij als lezer meteen, ik kon mij goed in de situatie verplaatsen en de humor – waarschijnlijk heel typerend voor je vader – deed mij zo nu en dan glimlachen. Tegelijkertijd kreeg ik ook een brok in mijn keel toen ik las wat er met je vader was gebeurd. Dit versterkt mijn overtuiging dat we er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat deze gebeurtenissen nooit meer mogen plaatsvinden.’

“Das bestärkt mich darin, dass man alles dafür tun muss, dass sich die Geschehnisse nie mehr wiederholen dürfen.”
Ralf Elting, Heimatverein Dingden

De Duitse vertaling van het boek zal volgende maand verschijnen met als titel ‘Endstation Dingden‘.

Duitse vertaling van ‘Reis naar het einde’.

Een delegatie uit Dingden zal aanwezig zijn bij de onthulling van het Razzia Monument Rotterdam op vrijdag 10 november 2023.

Artistieke impressie van het Razzia Monument.
Dingden in Westfalen
‘Schanzarbeit’ aan de Westfalenwall.