Multimediale leermiddelen

Naast het verzorgen van lessen biologie ontwikkel ik voor educatieve uitgeverijen multimediale leermiddelen voor het laboratoriumonderwijs.

Biologie voor analisten
Dit leerboek bevat basiskennis van het vak biologie voor het laboratoriumonderwijs . De leermethode wordt ondersteund door een interactieve website met uitlegvideo’s en zelftests. Biologie voor analisten is de meest verkochte methode in het laboratoriumonderwijs. In 2021 is de zevende editie verschenen.

Basisvaardigheden Microbiologie
Dit is een multimediale leermethode waarmee basisvaardigheden uit de praktijk van het microbiologie laboratorium worden aangeleerd.  De methode bestaat uit een werkboek met daarin 55 experimenten verdeeld over twaalf thema’s. Het werkboek Basisvaardigheden Microbiologie wordt ondersteund door een interactieve website met uitlegvideo’s en zelftests. In 2018 is de zesde editie verschenen.

microbiologie


Biomedische kennis voor analisten

De kern van dit leerboek wordt gevormd door de verschillende orgaanstelsels van de mens waarin anatomie en fysiologie centraal staan. Biomedische vakken als klinische chemie, hematologie, histologie, cytologie en microbiologie leveren elk hun aandeel. Hierdoor ontstaat een samenhangend beeld van de leerstof. Een nieuwe, compleet herziene uitgave is in 2020 uitgebracht.


Basisvaardigheden Biologie

Met deze leermethode leren studenten biologische technieken uitvoeren aan de hand van een aantal experimenten die zijn gegroepeerd rond thema’s als Microscopie en cellen en DNA en forensisch onderzoek. De experimenten worden ondersteund door video-instructies uit de tv serie Bio-Bits Bovenbouw.
In 2019 is een vierde, herziene editie uitgebracht.


Websites
Ondersteunende websites bij deze leermethoden zijn responsief; ze vertonen zich goed op zowel de laptop als op de kleine beeldschermen van tablet en smartphone.